Okategoriserade

Mickan i solsidan

Funderar det gör jag en hel del. Vissa dagar mer än andra. I måndags talade jag med Amélines transplantationsläkare. Vi ska ha möten lite tätare nu för att gå igenom det som vi väntar på. -Hur går det till med en hjärttransplantation. -Hur kommer tiden efter en transplantation ser ut för henne. -Vilka mediciner kommer hon att behöva.- Vad ska vi tänka på. – Vad behöver vi veta. Efter dessa möten kommer jag tillbaka till verkligheten och blir påmind om varför vi är här. I mitt huvud tror jag att vi ska bo på sjukhus för evigt, ja det kanske låter jättekonstigt men så är det. Jag har boat in mig rejält här. Det känns som jag är en östgötsk Lundabo. Jag känner mig inte längre som ett kolmårdstroll på villovägar. Jag tror kanske att jag skyddar mig själv på något vis genom att tänka att vi kommer att vara här under en lång, lång tid eftersom man inget tidsperspektiv har att förhålla sig till. Vi vet ju inte alls.

Jag drömmer om att vi en dag kommer hem. Åh vad jag längtar vissa dagar. I morse fick jag en sådan där härlig känsla i kroppen när jag tänkte på lyckan att en dag få komma hem med Améline.  Jag ser det framför mig. Hela “la famiglia” är samlad och vi äter pasta bolognese vid köksbordet. Jag har gjort en sallad till med alldeles för mycket vinäger. Love sitter som vanligt och vickar på stolen. Grannarna går förbi utanför köksfönstret. Allt är som vanligt…nästan. Då har vi köpt grå matteus tallrikar och vitt köksbord. På bordet står de fina glaskarafferna jag köpt loppis här i Lund fyllda med vatten. Vi skålar för en nystart. Ett nytt liv tillsammans. Våra våningsfat i köksfönstret är fyllda med frukt och mogen avokado.

Jag har många små drömmar som jag hoppas vi ska få uppleva tillsammans. Vi ska ha likadana rosa resväskor. Hon en liten jag en stor.  Rosa blomdiadem ska vi ha som “Mickan” i solsidan på våra återbesöksresor till Lund i framtiden . Drömmar är så viktiga att få ha i det här.

Ha en fin dag kram Sanna

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *