Okategoriserade

Hur?

Mitt inre jobbar hårt för att “lösa” situationen. Men det här kan jag inte på någotvis lösa. Hon finns inte mer. Vår älskade lilla härliga, busiga, unika miniperson. Vi var så nära. Mitt huvud går igenom varje stund med henne om och om igen. Hjärnan spelar upp som små “filmklipp” för mig titt som tätt. Den visar “bilder” ifrån graviditeten, sparkarna, ultraljuden och när hon föddes. Lyckan över att hon var vår. Våra dagar hemma. När hon blev sjuk, chocken, sjukhustiden, ångesten, ilskan, sorgen, ensamheten, de tuffa stunderna och de fina stunderna. Våra spastunder. Vår musik. Vårt eget sätt att kommunicera. Tankar på de som “var där” för oss, skyddsänglarna på sjukhuset, men också mycket tankar på de som faktiskt inte sett eller lyssnat på mig under resans gång.  Besvikelsen där är total. Plumpheter, rädslan och maktlösheten.

Under den gångna veckan är det fler i min närhet som har kallat mig för modig. Mitt tidigare jag hade viftat bort det med ett – äsch inte jag inte. Men jag funderade lite och nu omfamnar jag det istället och tar det till mig. Jag kanske är modig. Modig är ett fint ord, nu när jag fått lära mig att mod och sårbarhet går hand i hand.

Jag tror att har blivit orädd genom allt jag gått igenom. Väldigt sårbar men orädd.  

Bearbetningen av att Améline inte finns längre kommer ta lång tid. Jag förstår inte att hon är borta. Vissa stunder kommer det över mig. Jag vill väl inte heller riktigt förstå. Morgnarna är värst, att vakna till verkligheten utan henne. I drömmarna får jag ändå träffa henne en liten stund. I en dröm häromdagen skulle vi ta passfoto hon och jag för att åka utomlands. Igår så kunde jag snosa i hennes nacke så som jag brukade .Sedan vaknade jag mitt i drömmen ….det gör så ont. 

Jag kommer att fortsätta skriva här på bloggen för att bearbeta sorgen och också för att kanske någonstans på vägen även hjälpa andra mammor och pappor som genomgår det vi går igenom nu.

Ta hand om varandra Kram Sanna

 

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *