Okategoriserade

Bröderna Lejonhjärta och tårtbakning

Plötsligt bara sköljer den över en. Saknaden. Det gör den för oss alla. Det gör fysiskt ont att sakna. Att trösta Love som saknar sin syster det gör dubbelt ont. Ljudet av gråten, hans sorg och smärta. Tänk om allt blivit annorlunda, att hon aldrig blivit sjuk, att hon aldrig hade dött. Hon fattas oss. 

Vi är nära Love och jag. Vi pratar mycket. Han funderar och jag svarar. Vi har lätt för att prata om känslor båda två. På Amélines begravning fick vi bröderna Lejonhjärta av familjen att läsa då saknaden blir för stor och idag dag läste vi de första två kapitlen tillsammans.

I dag har vi bakat eller “nästanbakat ” som jag brukar kalla det för. Vi gjorde det när Love kom hem från skolan. Vi har alltid bakat mycket innan också fast då bakade vi mer från grunden utan bakmix. Just nu finns inte riktigt orken men viljan. En färdig bakmix  ( med citron) blev till tårtbottnar igår och idag vispade vi grädde och dekorerade tårtan med spritsad grädde och lakritscrisp. Tänk att spritsa lite vispgrädde kan få en att må så mycket bättre. För stunden i alla fall.

Killarna och jag  har bestämt att vi ska ha Fredagsfika varje vecka.

Ha en fin Fredag Kram Sanna

Citrontårta med lakritscrisp . En pappersgran som “caketopper” den gjorde förra året i November fick återanvändas idag.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *